KORONA keskeytti LUUVITOSEN keikkavuoden jo toistamiseen

Koronan toinen aalto iski ennusteen mukaisesti ja käynnisti jälleen rajoittavat toimenpiteet ravintolatoimintaa kohtaan. Tämä vaikuttaa suoraan artistien tekemisiin, sekä viihdeteollisuuden ympärillä oleviin sidosryhmiin ja toimialoihin.

Melkoinen vuosi on ollut tämä 2020. Korona on tehnyt rakenteellisia ja taloudellisia tuhojaan ennen näkemättömällä voimalla. Emme ota kantaa nyt siihen, mihin kaikkiin ja millälailla se on vaikuttanut tapahtuma-alalle jne. Katsotaan asiaa kapeasti LUUVITOSEN näkökulmasta.

LUUVITONEN loi nahkansa jälleen alkuvuodesta, kun soolokitaristimme Sam the Jam Juusola jäi pois bändistä, samoihin aikoihin tehtiin myös päätös siitä, että "Kelju Koo Keinonen" ottaa päärumpalin tehtävät ja Sami "Silli" Siirtola siirtyy sivuun.. Keikkakausi oli edessä ja melkoisella kattauksellakin vielä. Keikkoja oli buukattu lähes jokaiseen viikonloppuun, mihin se mahdollista oli. Puhelimet soi ja esiintymistarjouksia sateli käsittämättömällä tahdilla. Kaikkiin ei vain pysty lähtemään, joten jonkin verran jouduimme myös kieltäytymään tilaisuuksista.

Sam the Jamin paikka bändissä piti täyttää nopeasti ja käynnistettiin uuden soolokitaristin etsintä. Onnemme oli, että ystäväpiirimme on laaja ja saimme apua monelta eri taholta. Antti Karhumaa lopulta tuli tuuraamaan ja sovitut keikat saatiin tehtyä hyvin mallikkaasti. Samaan aikaan soolokitaristi -sopimus solmittiin Juhani "Sex mistols" Mistolan kanssa.

Mistis aloitti LUUVITOSEN ohjelmiston treenaamisen ja sovittiin, että elokuussa, Herra Mistola astuu avauskokooonpanoon.

LUUVITONEN oli kiinnitetty Smugglerrokin lisäksi Karjurock -festivaaleille ja muutamaan muuhun kohtuu isoon tapahtumaan. Antti Karhumaan oli määrä hoitaa nämä esiintymiset.

Noh, kuinkas sitten kävikään?

Kun bändi oli saatu hiottua tiukkaan keikkakuntoon, niin astuu Pandemia kuvaan ja vei yhdellä "pyyhkäisylllä" kaikki kevään ja kesän keikat, muutamia suljettuja tilaisuuksia lukuunottamatta.

Tämä oli tietenkin bändille kova kolaus, koska LUUVITOSEN historian kovin keikkavuosi oli aluillaan ja sitten se haihtui savuna ilmaan. Järjetön määrä työtä ja treenaamista valui hiekkaan.

Emme kuitenkaan antaneet tilanteen masentaa ja jos harmittikin, niin asiat laitettiin oikeaan perspektiiviin ja nopeasti ymmärsimme, että meillä ei esiintyminen ole ainoa tulonlähde, joten meille jää vain harmitus siitä, että odotetut keikat eivät toteudukaan, kun ammattilaiset joutuivat ihan oikeasti kuseen tämän tilanteen kanssa. Yht´äkkiä meidän murheemme olikin pientä kokonaiskuvassa.

Kaikesta huolimatta, keikat peruuntui alkuvuoden osalta ja niitä siirrettiin syksyyn. Asiat alkoivat näyttämään ihan hyvältä ja kesällä päästiinkin taas aloittamaan keikkakausi uudestaan. Mistola astui riveihin elokuussa suunnitelmien mukaan ja heitettiin hyviä keikkoja.

Karjurock meni menojaan ja se tietenkin jäi varjostamaan mieltä mutta näin vain elämä menee.

Treenasimme yhteensoittoa todella intensiivisesti ja saimme kokonaisuuden toimimaan erinomaisesti yhteen. Mitään ei jätetty sattuman varaan vaan ilta toisensa jälkeen haettiin yhteensoiton nyansseja ja hierottiin pieniä yksityiskohtia jotta lopputulos on mahdollisimman hyvä.

LUUVITONEN on siis kovimmassa "iskussa" kuin koskaan.

Nyt iski sitten uusi aalto, Koronaluvut on nousussa ja aletaan olla maalis-huhtikuun tasolla. Nyt sitten loppuvuoden keikat peruuntuivat uudestaan ja osa on siirretty kevääseen. Eli keikat haihtuivat ilmaan jo toistamiseen tänä vuonna.

Ikävintä tässä on se, että ei oikein tiedä, milloin seuraavaksi pääsee nousemaan lavalle? onko se loppuvuodesta, keväällä vai ensivuoden syksyllä vai silloinkaan? Vaaditaan tavoitteita, tahtoa ja sisäistä motivointia, että bändi jaksaa tehdä sitä kovaa perusduunia ylläpitääkseen huippuvirettä, kun ei tiedä, milloin noustaan seuraavaksi yleisön eteen?

LUUVITONEN jatkaa työstöä Luukalloluolassaan ja treenaamme uusia hittejä tällä välin ja mietimme erilaisia aktiviteetteja, joilla voisimme ihmisiä viihdyttää. Nyt ainakin voimme kaivella arkiston kätköjä ja silloin tällöin tiputella LIVE -taltiointeja Facebook -sivuillemme.

Olkaa hereillä ja seuratkaa meidän kanavia, olemme valmiita keikoille heti, kun Korona -tilanne antaa siihen mahdollisuuden.0
Feed

Jätä kommentti