UUSI VUOSI LUUVITOSEN TARINASSA

Uusi sivu jälleen kääntyy LUUVITOSEN tarinassa ja uusi keikkakausi odottaa alkamistaan. Tällä kertaa olemme pitäneet tavallista pidemmän tauon tekemisessä. Vuosi 2023 päättyi 9.12.2023 Salon RockHotellin mahtavaan keikkaan ja täydelle salille. Uusien kappaleiden hierominen aloitetaan 18.1.2024 ja avauskeikka on kiinnitetty LA 23.3.2024 illalle. Eli lähes 4kk olemme olleet poissa parrasvaloista.

 

LUUVITONEN teki hienon vuoden 2023 ja saimmekin kokea paljon hienoja asioita ja kohdata upeita artisteja keikkareissuillamme.

Coverfestit avasivat viime vuoden ja saimme esiintyä kolmen todella kovan coverbändin kanssa. Aces DC, Raumalta kotoisin oleva AC/DC trubuuttibändi oli todella kova ja oli aivan upeaa nähdä tuollaista tosimielellä tehtyä, huikeaa showta. Bändi kuulosti juurikin esikuvaltaan. Hyvät ystävämme Jailbreak-bändi oli myös mukana. Heidän kanssaan teemme muutenkin yhteisiä vetoja aika-ajoin. Loistava bändi ja aivan huipputyyppejä. Coverfestin päätti Bad Apples joka takuulla yllätti kaikki! Niin kovaa GNR -tribuuttia emme ole koskaan nähneet. Sanotaanko että jos olisi ollut yleisössä pikku "pätkässä" niin eroa ei välttämättä olisi huomannut alkuperäiseen. Tosi kova! Tuomas, Nina ja kumppanit ovat myös aivan upeita ja mukavia tyyppejä. Suosittelemme tutustumaan näihin bändeihin oikeasti!

 

Rööläfestit olivat seuraavana vuorossa ja kelit olivat kesän hienoimpia. Lämpömittari taisi nakuttaa lähemmäs 28 astetta plussaa ja lämmin kesätuuli oli mallia "ilma väreilee juuri ja juuri". Tuore suomirap-lupaus WESTO avasi päivän ja sukelsi suoraan äitien sydämiin. Hyvää tekemistä tälät parikymppiseltä kundilta. Hyviä biisejä ja mahtavia tarinoita. Tauski veti seuraavaksi oman settinsä ja vaikka niistä aina ollaan montaa mieltä, sanotaanko että Rööläfesteillä Tauski veti settinsä niinkuin sen vain voi vetää, eli todella upeasti. Jengi oli myös aivan pähkinöinä. Sitten oli vuorossa legendaarinen Vilperin Perikunta. Pitää todeta että kyllä oli loistava keikka heilläkin. Hyvät ja nostalgiset kappaleet tarjoiltiin todella ammattimaisin ottein ja groove oli käsin kosketeltavissa. Vaakku keulilla pudotteli tyylikkäästi tuttuja hittejä ja muu bändi loisti erinomaisuuttaan siinä rinnalla. Hekin ovat varsin mukavaa porukkaa.

 

Karjurockissa sitten oltiin hivenen jo valtakunnallisemmassa porukassa. Päivä alkoi hyvissä ajoin kun LUUVITOSEN festarikattaus nousi Kuljetusliike Päivölän (Rymättylä) linja-autoon ja matka kohti Uutta kaupunkia alkoi. LUUVITOSEN BIG BAND -kokoonpanoon kuuluu Timo Mansikka-Aho, Sakari Lähdetie, Markus Vatka ja koskettimissa Olli Rindell. Erikoisvierainamme oli tällä kertaa taustalauluissa Hannele Juhala ja Maria Merima os Grönroos. Paikalle saavuttuamme vaihdoimme ensitöiksemme muutaman sanan Arttu Wiskarin kanssa joka oli ilmaantunut paikalle myös hyvissä ajoin. Arttu veti erinomaisen keikan eikä ole yhtään yllättävää miksi hän on niin suosittu. Hieno veto. Päivän mittaan paikalle ilmestyi sitten muitakin eturivin artisteja kuten Juha Tapio, Suvi Teräsniska, Erika Vikman ja Tottakai Portion Boys. Hieno päivä ja mahtavia esityksiä. LUUVITONEN veti 3 tunnin settiä. Kukin omalla teemallaan Klamydia, Popeda ja YÖ.

 

Voodoorock Liedossa oli seuraavana vuorossaan. Siellä oli enemmän paikallista väriä kuten Daddy Show, Atomic Berries, Mistolan Lasiset linnut, Worldburn, Helppo J ja K Koster. Kävipä estradilla kuulun Sepi Kumpulainenkin.

 

Smugglerrok oli jälleen kova ja saimme kunnian vastata kakkoslavasta. LUUVITONEN isännöi kakkoslavaa perjantaina ja lauantaina sitä hoisi ystävämme Kakkupojat. Päälavalla oli kovaa settiä koko viikonlopun aina Martti Servosta Maija Vilkkumaahan, Raskasta iskelmää, Lost Society, Beast in Black, Viikate, Popeda ja Amaranthe ruotsista naulasi festareiden päätösvedon. Oli mahtavaa nähdä ja jutustella Mustajärven Paten kanssa viimeisen kerran Popedan riveissä. Tämän jälkeen emme ole Pateen törmänneetkään että viimeiseksi Popeda edustukseksi se meidän osalta jäikin. Toki olimme edustettuna Ratinan stadionilla ja nauttimassa Ratinasta poikki -konsertista. JP Leppäluoto ja Marco Hietala olivat varsin mukavia kundeja ja heidän kanssaan saimmekin tilaisuuden vaihtaa ajatuksia ihan jopa ajan kanssa. Viikatteen Kaarlen kanssa oli rentoa sananvaihtoa elämästä ja rock`n rollista. Beastin Blackin Atte ja Anton Kabanen pyörivät myös maisemissa ja Atten kanssa keskustelimme Ameriikan rundista ja tulevasta kiertueesta. Koko viikonloppu oli puhdasta erinomaisuutta ja olikin mahtavaa saada tuoda oma osansa tuohon kokonaisuuteen.

 

Apollon suuressa juhlakonsertissamme sitten oli varsinainen kattaus saatu kasaan. Sen lisäksi että LUUVITOSEN BIG BAND kattaus oli terästetty huippuviulistilla, Jenni Mäkikalli-Sjöroosilla ja Taustalauluista vastaavilla Marialla ja Hannelella, niin vierailijoita olivat YÖstä tuttu Jay Lewis, YÖstä, Skädämistä ja Dingosta tuttu Frogley Mäntysorvari, Popedan legendaarinen rumpalisuuruus Lacu Lahtinen ja Mustien enkeleiden Jussi Aaltonen. Ilta oli maaginen ja nostalginen. Varmasti mieleenpainuva kokonaisuus niin yleisölle, kuin esiintyjillekin. Muistimme lopuksi myös edesmennyttä mestaria Jussi Hakulista Parrasvalot kappaleella. Kyyneliltä ei säästytty. Upeita tyyppejä, aivan upeita tyyppejä ihan jokainen.

 

Sitten vielä pistäydyimme Keravalla ja Kaarinan Cottonissa jotta ei vallan vieraannuta klubeista, joissa on aina ihan oma tunnelmansa. Se on parhautta kun ihmiset ovat aivan lähellä ja tunnet heidän läsnäolonsa. Vuosi päätettiin lopulta Saloon ja Rock Hotelliin joka on kyllä niin oikea paikka päättää hieno vuosi, kuin olla voi. Se on mahtava ravintola ja siellä on hyvät puitteet livemeiningille sekä mahtava henkilökunta.

 

Christian Pulkkinen, Terror Lahtinen ja Herra Susi mahdollistivat tämän kaiken touhuten uupumatta ympärillämme koko vuoden, Kiitos rakkaat teknikkomme. Kyllä siellä välillä käväisi muuan Janne Juhalakin tarjoamassa pyyteetöntä apuaan. Lisäksi videoidemme audiomiksauksesta vastaava Erkka Kesäläinen teki taas täyden vuoden taltioidemme parissa ja ansaitsee kyllä ison kiitoksen. Molli Niemelä taas kulki mukanamme kuvaten lähes jokaisen keikan ja "moovin" jonka teimme. Iso kiitos kuuluu myös meidän uskollisille kuulijoille jotka kulkivat taas yhden vuoden aktiivisesti mukanamme. Emme voi luetella kaikkien nimeä niin emme luettele heistä ketään. Mutte he tietävät kyllä, keitä me tarkoitamme. KIITOS.

 

Nyt katseet suunnataan tähän vuoteen ja aloitetaan vauhdikkaasti LA 23.3. SunTownista, Naantalista (joka jäi meiltä viime vuonna väliin). Otetaan se nyt takaisin ja tullaan peliin  rytinällä. Nyt alamme keskittymään uusiin hittikappaleisiin joita tulette kuulemaan pitkin tulevaa vuotta. Hyvää (s)hittiä on tulossa, se on varma asia!

 

LA 25.5. COVERFEST (Uittamon Paviljonki)

LA 20.7. VIHISROCK (Hämeenlinna/Hauho)

PE 26.7. POMEFEST (Paimio/Jokipuisto)

 

Nähdään keikoilla!

LUUVITONEN

0
Feed

Jätä kommentti